Viale Piave Apartment

/ A restyling that completely redefines an apartment between postwar design and contemporary detail

The project for the refurbishment of this apartment in a building from the late fifties situated in the centre of Milan envisaged a complete redefinition of the entire floor's layout.

The project is characterized by the themes introduced by the sequence and structure of the materials used that intend to be a tribute to the school of Albini. The whole apartment's custom-made furniture realised using ceramic, metal and wood is a reinterpretation of the revisited architectural language of those years in a contemporary key, and is characterized by the sequence of bookcases, doors and fitted and non-fitted pieces of furniture leading from one area to the next.

All environments of the flat are linked by the bleached oak flooring, with the exception of the kitchen and the bathrooms, where the use of contemporary Sicilian ceramics imparts a note of freshness and brightness.

  • Info
    • Location
      Milan
    • Client
      Cliente privato
    • Year
      2010
    • Area
      200
    • Design team
      Filippo Pagliani, Michele Rossi Alice Cuteri
  • Datasheet

Photo by: Andrea Martiradonna
Related projects
Arco della Pace
Milan - 2016
Guest House Val Tidone
Pianello Val Tidone (PC) - 2005
Gazelle
2013